Home
Hijsploeg
Hijsploeg bedankt
Avond zon
De mooiste zons ondergangen vind je op het ijmuiderstrand. Lees meer...
Super gedaan
Mensen zijn trots op hoe het staat
Gezichtspunt
Van een andere hoek bekeken.
Achter de huisjes

Aangezien de afvaart en aanleg op het Kleine Strand officieel verboden is, maar gedoogd wordt door de waterpolitie, dienen de strandbewoners die in het bezit zijn van een motorboot, zich bewust te worden van een aantal afspraken welke we met de strandambtenaar hebben gemaakt:

 1. Het aanvaren of afvaren van het strand mag uitsluitend in de bootcorridor (aangegeven met 2 vlaggen op strand en oranje drijvers in zee) ofwel zone A. Zie tekening.

 2. In verband met de veiligheid van de zwemmers dient er niet gevaren te worden in de gebieden aangegeven als zone B. Ook niet als er op dat moment geen zwemmers zijn!!

  1. Indien u niet elke keer uit het water wil met de boot, maar de boot aan een vast anker wilt leggen kan dat in zone C. Dit is een denkbeeldige zone van zo’n 10 meter aan beide zijden van het bootcorridor. Voor het tijdelijk ten anker gaan kan dat gewoon in de bootcorridor.

   1. De boten die na het varen wel op het strand worden gereden, dienen in de zone (D) tussen de vlaggen gestald te worden. Men dient hierbij wel rekening te houden dat de boten netjes bij elkaar te zetten en het rijpad van de vuilnisophaaldienst vrij te houden.

    Indien strandbewoners bezoekers krijgen die met een motorboot naar het strand willen varen, dienen zij de booteigenaar tijdig op de hoogte te brengen van de bovenstaande punten.

 

 

bootcorridor

 

Let op :


Tussen de pieren geldt het binnenvaart politie reglement (B.P.R.). Dit houdt in dat je een vaarbewijs nodig hebt indien uw boot harder vaart dan 20 km/u. De bekeuring liegt er niet om want deze is 500,- euro! U dient dan ook de boot te registreren boete 120 euro.
De leeftijd van de bestuurder moet minimaal 12 jaar zijn bij een max. snelheid van 13 km/u. en tussen 13 en 20 km/u minimaal 16 jaar. Boven de 20 km/u 18 jaar.
De boete voor overtreding is 180 euro. Vergeet ook uw dodemansknop niet, boete 220 euro.
Indien u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met Dick Hoek huisje 106.
Veel vaarplezier!

Het weer

Nog... dagen voor van het strand gaan

2
2
2
2
4
4
9
9
Dag
1
1
3
3
Uur
2
2
2
2
Min

Hoe werkt de website

Evenementen

Geen weer te geven evenementen